Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ή — Εξοικονομώ Κατ’ Ουσίαν; —

Η Μόνωση στο Επίκεντρο της Πυροπροστασίας: Ας πούμε μερικές αλήθειες…
24/08/2017
Ξενοδοχειακές Λύσεις: Μια παλέτα εργαλείων από την FIBRAN
24/01/2018
Η Μόνωση στο Επίκεντρο της Πυροπροστασίας: Ας πούμε μερικές αλήθειες…
24/08/2017
Ξενοδοχειακές Λύσεις: Μια παλέτα εργαλείων από την FIBRAN
24/01/2018

 

Το Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για να βελτιώσουμε την ενεργειακή ταυτότητα των κτηρίων στη χώρα μας. Η εξοικονόμηση που προκύπτει από την αναβάθμιση της θερμομονωτικής απόδοσης κάθε σπιτιού μπορεί να αποφέρει καθημερινά χρήματα στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, καθώς ανοίγει ένας μόνιμος κουμπαράς που γλυτώνει χρήματα από την σπατάλη σε πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, ξύλα, φυσικό αέριο και άλλες ενεργοβόρες/ δαπανηρές πηγές θέρμανσης ή κλιματισμού.

Όμως, η Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον πρέπει να μεταστραφεί σε Εξοικονόμηση Κατ’ Ουσίαν, δηλαδή να επικεντρωθούμε στην οριστική βέλτιστη λύση του προβλήματος της ελλιπούς μόνωσης των σπιτιών και όχι σε μια επιφανειακή λύση που δεν παρέχει το μέγιστο όφελος για τα χρήματα που επενδύουμε στο χώρο μας. Η καρδιά ενός ακινήτου είναι η μόνωσή του καθώς η αντικατάσταση λεβήτων, αντλιών, κουφωμάτων ή ηλιακών από μόνα τους δεν εξασφαλίζουν την ορθολογική χρήση των ενεργειακών πόρων του σπιτιού.

Εξωτερική Θερμομόνωση με πετροβάμβακα FIBRANgeo

Fibran 4 in 1

Κορυφαία λύση για την εξωτερική θερμομόνωση είναι με διαφορά η αξιοποίηση του πετροβάμβακα FIBRANgeo. Δεν είναι τυχαία η δημοφιλία του σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης. Ο πετροβάμβακας είναι το μοναδικό υλικό που σε ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης για το κέλυφος του κτηρίου αποδίδει 4 οφέλη αντί για 1 και η μόνη ελληνική βιομηχανία που το παράγει (και μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές) είναι η FIBRAN.

Ο πολύ χαμηλός συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας (λD=0,036 W/mK), εγγυάται την άριστη θερμομόνωση του τοίχου και πολύ μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. Ο πολύ υψηλός συντελεστής ηχοαπορρόφησης (αw = 0,95), εξασφαλίζει την ησυχία στο εσωτερικό του κτηρίου, γιατί βελτιώνει την ηχομόνωση των τοίχων κατά 10 έως 15 dB, και μειώνει τον εισερχόμενο θόρυβο κατά τουλάχιστον 70 %.

Η υψηλότερη κατηγορία αντοχής στη φωτιά Α1 (άκαυστος), εξασφαλίζει την απαιτούμενη πυροπροστασία του κτηρίου, ακόμη και με τους πλέον αυστηρούς κανονισμούς πυροπροστασίας. Ακόμη, ο πετροβάμβακας αποτελεί το αγαπημένο μονωτικό της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι η ικανότητά του να εξασφαλίζει τη μέγιστη διαπνοή του κτηριακού περιβλήματος και τον παθητικό αερισμό της κατασκευής.

Θερμομόνωση και σε αντεστραμμένο δώμα

FibranXPS Incline

Θερμομόνωση και σε αντεστραμμένο δώμα
Θερμομόνωση και σε αντεστραμμένο δώμα

Θερμομόνωση και σε αντεστραμμένο δώμα
Θερμομόνωση και σε αντεστραμμένο δώμα

Θερμομόνωση και σε αντεστραμμένο δώμα

Κάθε σπίτι ή ξενοδοχείο μπορεί να αποκτήσει πρόσθετους ωφέλιμους αισθητικά αναβαθμισμένους χώρους για τη δημιουργία παταριών, σοφιτών, ταρατσόκηπων, pool bars, parking, χώρους ψυχαγωγίας με τη βοήθεια του βέλτιστου λόγω των αντοχών του μονωτικού υλικού,

Πλεονεκτήματα

1. Ανθεκτικότητα της οροφής

Την ανθεκτικότητα της οροφής του αντεστραμμένου δώματος την εξασφαλίζει η στεγανοποιητική μεμβράνη, η οποία τοποθετημένη κάτω από την εξηλασμένη πολυστερίνη FIBRAN xps είναι προστατευμένη από θερμικές και μηχανικές καταπονήσεις και από υπεριώδη ακτινοβολία.

2. Μόνιμη θερμική προστασία

Η θερμομόνωση από αφρώδη εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS) προστατεύει το κτίριο μόνιμα από το κρύο και τη ζέστη ακόμα και σε υγρό περιβάλλον.

3. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη στεγανοποίηση.

Προστατεύει τη στεγανοποίηση από τις θερμικές & μηχανικές καταπονήσεις, τον παγετό και την ηλιακή ακτινοβολία.

4. Προσφέρει σταθερή απόδοση σε βάθος χρόνου.

Έχει τη χαμηλότερη υδατοαπορρόφηση συγκριτικά με άλλα θερμομονωτικά υλικά και επομένως προστατεύει θερμικά το κτήριο, μόνιμα, ακόμη και σε περιβάλλον αυξημένης υγρασίας.

5. Δυνατότητα επιδιόρθωσης

Ζημιές ή πιθανά λάθη στη στεγανοποίηση ανιχνεύονται γρήγορα και μπορούν εύκολα να επισκευαστούν.

6. Κατασκευή χωρίς θερμογέφυρες.

Επιτρέπει την τέλεια σύνδεση με τους εξωτερικούς τοίχους που εφαρμόζεται το σύστημα θερμοπρόσοψης χωρίς τη δημιουργία θερμογεφυρών που είναι αιτία δημιουργίας μούχλας στον συνολικό χώρο και θερμικών απωλειών έως και 15%.

7. Πλήρης εκμετάλλευση της επιφάνειας του δώματος.

Πρόκειται για θερμομονωτικό υλικό με υψηλές μηχανικές αντοχές. Επιτρέπει την τελική επικάλυψη του δώματος με οποιοδήποτε τύπο δαπέδου και για οποιαδήποτε χρήση.

8. Απλή & οικονομική κατασκευή.

Για την κατασκευή του αντεστραμμένου δώματος απαιτούνται λιγότερα υλικά και λιγότερα εργατικά. Η ταχύτητα και η ευκολία κατασκευής καθώς και η δυνατότητα μελλοντικής επαναχρησιμοποίησης των πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης FIBRANxps 300L, στην περίπτωση της καθ’ ύψους επέκτασης του κτηρίου, εξασφαλίζουν την οικονομικότερη δυνατή λύση θερμομόνωσης στο δώμα.

9. Εύκολη & χαμηλού κόστους συντήρηση.

Για τον έλεγχο και τη συντήρηση της στεγανοποίησης τόσο οι πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης όσο και η στρώση των άλλων υλικών μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και να επανατοποθετηθούν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης.

10. Βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος.

Τα φυτεμένα αντεστραμμένα δώματα με εξηλασμένη πολυστερίνη προσθέτουν στο περιβάλλον των μεγαλουπόλεων ένα κομμάτι από τη φύση.