Αποκαλυπτήρια προτομής Δημητρίου Αναστασιάδη

Έκθεση Οικοδομή 2023: Η FIBRAN θα είναι εκεί!
05/10/2023
FIBRANgyps TECNO: “Κάνε ό,τι θέλεις σε χρόνο ρεκόρ” με λύσεις ξηράς δόμησης ανώτερης Tecnoλογίας
04/03/2024
Έκθεση Οικοδομή 2023: Η FIBRAN θα είναι εκεί!
05/10/2023
FIBRANgyps TECNO: “Κάνε ό,τι θέλεις σε χρόνο ρεκόρ” με λύσεις ξηράς δόμησης ανώτερης Tecnoλογίας
04/03/2024

 

Την παραμονή της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, στην κεντρική πλατεία της πόλης, τιμήθηκε από τους δημότες της αγαπημένης του πατρίδας, της Τερπνής Σερρών, με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, ένας φωτεινός ευεργέτης και οραματιστής ευπατρίδης, ο Δημήτριος Αναστασιάδης, ιδρυτής της ελληνικής πολυεθνικής βιομηχανίας μονωτικών υλικών, FIBRAN.

Την ημέρα που επιλέχθηκε για τα αποκαλυπτήρια της προτομής, πανηγύρισε και ο ναός των Τριών Ιεραρχών, που έκτισε στην Τερπνή ο Δημήτριος Αναστασιάδης και εγκαινιάστηκε στις 6 Μαΐου του 2001 με βυζαντινή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Την προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης Άρης Κατσιλάκης καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων τίμησαν οι δημοτικές και εκκλησιαστικές αρχές της πόλης και η οικογένεια Αναστασιάδη.

Ο Δημήτριος Αναστασιάδης έτρεφε μεγάλη αγάπη και ευγνωμοσύνη για την πατρίδα του και τους συμπολίτες του, καθόλη τη διάρκεια της πορείας του, καθώς εκτός των σημαντικών επενδύσεων και της δημιουργίας εκατοντάδων θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή, ήταν αφανής φιλάνθρωπος με αναρίθμητες ευεργεσίες για τους ανθρώπους της πόλης. Τελευταίο του αποτύπωμά του, η δημιουργία μιας πολυτελούς σύγχρονης μονάδας για τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας της περιοχής, την Αλκμήνη.