Ακουστικά πανέλα

Η προστασία από τον θόρυβο στο αστικό περιβάλλον είναι όλο και πιο σημαντική. Οι κατασκευαστές φραγμών θορύβου ή παρεμφερών στοιχείων προστασίας από τον θόρυβο σε δρόμους, σιδηροδρόμους, αεροδρόμια ή ακόμη και εκείνους που προορίζονται για επένδυση εντός κτιρίων, συχνά χρησιμοποιούν πετροβάμβακα για την προστασία κατά των κραδασμών και την απορρόφηση των ηχητικών κυμάτων.

Η δομή των μικροσκοπικών συνυφασμένων ινών μέσα στις πλάκες πετροβάμβακα είναι ιδανική για την εξουδετέρωση της ενέργειας των ηχητικών κυμάτων. Η ενέργεια του ήχου μεταξύ των ινών και των χώρων στη δομή του πετροβάμβακα μετατρέπεται σε θερμότητα. Οι ανθρώπινες αισθήσεις δεν μπορούν να ανιχνεύσουν αυτή τη θερμότητα, αλλά μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε την μετατροπή ενέργειας ως μείωση του θορύβου και συνεπώς αυξημένη άνεση ζωής σε ένα περιβάλλον που είναι μολυσμένο από υπερβολικά ηχητικά κύματα.

Ο πετροβάμβακας που χρησιμοποιείται για ηχοαπορροφητικά στοιχεία παράγεται σε διάφορες πυκνότητες και κατόπιν αιτήματος του αγοραστή, η μια πλευρά μπορεί να καλύπτεται από μαύρο ή άσπρα υαλούφασμα.

Προϊόντα που αποτελούν το σύστημα