Θερμομόνωση Δώματος και Αντεστραμμένου Δώματος
24/01/2018
Η Πυροπροστασία του Ακινήτου μέσω της Θερμομόνωσης του Κτηρίου
24/01/2018
Θερμομόνωση Δώματος και Αντεστραμμένου Δώματος
24/01/2018
Η Πυροπροστασία του Ακινήτου μέσω της Θερμομόνωσης του Κτηρίου
24/01/2018
Νιάρχος 2

Θερμομόνωση Κατασκευών

Η επαρκής θερμομόνωση της τοιχοποιίας εξασφαλίζει 80% μείωση στις θερμικές απώλειες από τους τοίχους και 90% εξοικονόμηση στις απώλειες στα δώματα. Συνεπώς, αν θέλουμε να μην σπαταλάμε άσκοπα χρήματα σε θέρμανση & κλιματισμό, είναι επιβεβλημένο να το θερμομονώσουμε σωστά. Όμως, δεν είναι αυτός ο μοναδικός λόγος. Η άνεση που νιώθουμε μέσα στο σπίτι είναι σημαντικά υψηλότερη χάρη στη “γλυκιά” ατμόσφαιρα που δημιουργείται από την επαρκή μόνωσή του.

Υπάρχουν όμως πολλαπλά πρόσθετα οφέλη για τους διαμένοντες σε μια ορθά μονωμένη κατοικία όπως:

  • Η μόνωση των δωμάτων με εξηλασμένη πολυστερίνη xps της FIBRAN δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας για τις μηχανικές καταπονήσεις & τα βάρη που δέχονται αυτά. Από τη φύση της, η εξηλασμένη πολυστερίνη είναι εξαιρετικά ανθεκτική σε υγρασίες.
  • Η αύξηση της ωφέλιμης επιφάνειας της οικίας με την προσθήκη χρηστικής ταράτσας, πισίνας, ταρατσόκηπου (roof garden) γίνεται με τη χρήση της εξηλασμένης πολυστερίνης xps.
  • Η εξωτερική θερμομόνωση με πετροβάμβακα FIBRANgeo θωρακίζει σημαντικά την πυροπροστασία του ακινήτου καθώς, ακόμη και στην περίπτωση πυρκαγιάς, οι πυράντοχες ιδιότητες του πετροβάμβακα επιτρέπουν τη μη μετάδοση της φωτιάς και την δημιουργία καπνών.
  • Ο πετροβάμβακας φημίζεται για τις ηχομονωτικές του ιδιότητες. Οι μελετητές το συνιστούν για τη μόνωση των τοίχων σε ωδεία, νυχτερινά κέντρα, ξενοδοχεία και σχολές χορού. Η μόνωση με φυσικό πετροβάμβακα της FIBRAN εξασφαλίζει μια καλύτερη ποιότητα ζωής μέσα στο σπίτι.
  • Η διαπνοή του κτηρίου βελτιώνεται από την θερμομόνωση με πετροβάμβακα επιτρέποντας στο ακίνητο να αναπνέει, όπως ένας ζωντανός οργανισμός. Η διαπνοή είναι υπεύθυνη για την άνεση των διαμενόντων στο σπίτι και την δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας σε αυτό.
  • Συνήθως, οι μηχανικοί συνιστούν να δημιουργηθεί κατά την εξωτερική θερμομόνωση με πετροβάμβακα μια περιμετρική ζώνη στο κάτω μέρος που μονώνεται με εξηλασμένη πολυστερίνη. Αυτή επιτρέπει την αποφυγή φθοράς από χτυπήματα, την εισροή υδάτων και υγρασιών.

Ένας ιδιοκτήτης πρέπει να συμβουλεύεται πάντα έναν έμπειρο μηχανικό. Ο/η μηχανικός θα τον συμβουλέψει με ακρίβεια για τον κατάλληλο τύπο θερμομόνωσης και την επιλογή του κατάλληλου θερμομονωτικού υλικού σε κάθε εφαρμογή. Επιπλέον, το πάχος του θερμομονωτικού υλικού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη θερμομονωτική απόδοση και πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψη βάσει της κλιματικής ζώνης & του προσανατολισμού του που βρίσκεται το ακίνητο όταν αξιολογούμε μια οικονομική προσφορά για θερμομόνωση.

Ακόμη, είναι σημαντικό να επιλέξουμε έμπειρο εγκαταστάτη μονωτή. Η ορθή εγκατάσταση παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο τόσο στην απόδοση όσο και στη μακροζωία του συστήματος. Δεν πρέπει να κάνουμε έκπτωση υποβαθμίζοντας την ποιότητα σε κρίσιμα υλικά όπως βύσματα, βίδες, κόλλα, δίχτυα που αποτελούν μέρη του συστήματος. Δεν ξεχνάμε ότι το τελικό επίχρισμα και ο χρωματισμός του δεν επηρεάζουν την θερμομονωτική απόδοση του συστήματος όσο η επιλογή θερμομονωτικού υλικού στο σωστό πάχος και ο τρόπος εγκατάστασης.

Τέλος, είναι σημαντικό να επιλέξουμε τον εμπορικό συνεργάτη που θα μας ενημερώσει για τα υλικά του συστήματος, τις απαιτούμενες ποσότητες, το συντονισμό με το συνεργείο, τους χρόνους παράδοσης κτλ.

Η FIBRAN βρίσκεται πάντα στην διάθεσή σας για να σας συμβουλέψει για οτιδήποτε σας προβληματίζει.