Αποκαλυπτήρια προτομής Δημητρίου Αναστασιάδη
31/01/2024
Σύστημα FIBRANgyps NEXT
FIBRANgyps NEXT: Κατασκευάστε με εύκολο και φυσικό τρόπο το περίβλημα του κτηρίου
15/05/2024
Αποκαλυπτήρια προτομής Δημητρίου Αναστασιάδη
31/01/2024
Σύστημα FIBRANgyps NEXT
FIBRANgyps NEXT: Κατασκευάστε με εύκολο και φυσικό τρόπο το περίβλημα του κτηρίου
15/05/2024

“Κάνε ό,τι θέλεις σε χρόνο ρεκόρ” με λύσεις ξηράς δόμησης ανώτερης Tecnoλογίας

Οι πλάκες FIBRANgyps TECNO και FIBRANgyps  TECNO H (υδροαπωθητικές) είναι πλάκες από ινοπλισμένο γύψο για εσωτερικούς χώρους. Παράγονται στο εργοστάσιο της FIBRAN στην Ιταλία και είναι η απάντηση της FIBRAN στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς. Μια κατασκευαστική λύση που συνδυάζει το σεβασμό για το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων με τις υψηλότερες τεχνικές επιδόσεις σε συστήματα ξηράς δόμησης.

Κατεβάστε το εγχειρίδιο της εφαρμογής εδώ


Πλεονεκτήματα

Στιβαρό και με δυνατότητα στερέωσης με βίδες

Ταχεία τοποθέτηση

Απλή αρμολόγηση

Εύκολη κοπή

Εύχρηστη στο εργοτάξιο


Το σύστημα

Τα συστήματα FIBRANgyps TECNO αποτελούν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις αντί των παραδοσιακών κατασκευαστικών τεχνικών για τη μελέτη και την κατασκευή εσωτερικών χώρων. Για τη δημιουργία τοίχων, επενδύσεων και ψευδοροφών, το μόνο που χρειάζεστε είναι:

  • πλάκες ινοπλισμένου γύψου FIBRANgyps TECNO ή/και FIBRANgyps TECNO H
  • οδηγούς
  • αυτοκόλλητη ταινία μίας όψης
  • κόλλες – επιχρίσματα FIBRANgyps FT3 και FIBRANgyps FT3 H (ένα μόνο προϊόν που συνδυάζει την αποτελεσματικότητα της κόλλας και την εργασιμότητα του επιχρίσματος τελειώματος)

Δείτε όλα τα συστήματα τοίχων FIBRANgyps TECNO εδώ και τα συστήματα ψευδοροφών εδώ


Πλεονεκτήματα

Το FIBRANgyps TECNO είναι ένα σύστημα απλό στο σχεδιασμό και στην τοποθέτηση. Η τοποθέτηση των πλακών ακολουθεί την τεχνική του παραπετάσματος, δηλαδή με κλιμακωτούς αρμούς με κόλλα-επίχρισμα FIBRANgyps FT3 και FIBRANgyps FT3 H που απλώνεται σε άφθονη ποσότητα προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια και για την αρμολόγηση και την κάλυψη της κεφαλής των κοχλιών. Για την τοποθέτηση τοιχώματος ή επένδυσης συνιστάται η χρήση των πλακών FIBRANgyps TECNO H για την πρώτη σειρά, με αφαίρεση του αρσενικού συνδέσμου στο διάμηκες άκρο της πλάκας, έτσι ώστε να είναι δυνατή η σωστή επαφή με το προφίλ έναρξης «L». Στο σημείο αυτό, οι πλάκες πρέπει να ασφαλίσουν στον σκελετό με τους ίδιους κοχλίες που χρησιμοποιούνται για τη γυψοσανίδα, αφού στερεωθούν πρώτα στο κέντρο και στη συνέχεια σε απόσταση 5 cm από το κάτω άκρο.

Η πλευρά της πλάκας με τον θηλυκό σύνδεσμο θα είναι στραμμένη προς τα πάνω έτσι ώστε, μετά την εφαρμογή της κόλλας – επιχρίσματος, να επιτρέπεται η συναρμογή με τον αρσενικό σύνδεσμο της κοινής πλάκας που θα σχηματίσει τη δεύτερη σειρά κ.ο.κ. Μετά την ολοκλήρωση του τοιχώματος, ακολουθεί η φάση του τελειώματος με επίχρισμα – κόλλα. Πρόκειται για ένα προϊόν μελετημένο για να διευκολύνει την εργασία στο εργοτάξιο, το οποίο συνδυάζει την αποτελεσματικότητα της κόλλας με την εργασιμότητα του επιχρίσματος σε ένα μόνο προϊόν. Μετά την ολοκλήρωση, μπορεί να ακολουθήσει η βαφή ή η τοποθέτηση πλακιδίων. Για ιδιαίτερα υγρό περιβάλλον, συνιστάται η χρήση μόνο πλακών FIBRANgyps TECNO H (ανθεκτικών στην υγρασία και στο σχηματισμό μούχλας). Τα χαρακτηριστικά και οι μέθοδοι συναρμολόγησης είναι τα ίδια με την κοινή έκδοση, αλλά με πολύ χαμηλότερη τιμή απορρόφησης νερού σε 24 ώρες, ήτοι W = 2,6%.

Δείτε το video εδώ