ETICS- Σύνθετα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Η υγρασία και ο παθητικός αερισμός στα Συστήματα Εξωτερικής Τοιχοποιίας
Η υγρασία και ο παθητικός αερισμός στα Συστήματα Εξωτερικής Τοιχοποιίας
28/06/2021
Τα παλαιά κτίρια της πόλης έχουν ειδικές απαιτήσεις
Τα παλαιά κτίρια της πόλης έχουν ειδικές απαιτήσεις
29/06/2021
Η υγρασία και ο παθητικός αερισμός στα Συστήματα Εξωτερικής Τοιχοποιίας
Η υγρασία και ο παθητικός αερισμός στα Συστήματα Εξωτερικής Τοιχοποιίας
28/06/2021
Τα παλαιά κτίρια της πόλης έχουν ειδικές απαιτήσεις
Τα παλαιά κτίρια της πόλης έχουν ειδικές απαιτήσεις
29/06/2021

Είναι συστήματα θερμομόνωσης των όψεων του κτηρίου, όπου οι θερμομονωτικές πλάκες επικολλώνται ή και στηρίζονται μηχανικά εξωτερικά του τοίχου και στη συνέχεια επικαλύπτονται με λεπτές στρώσεις επιχρίσματος.

Τα συστήματα ETICS (External Thermal Insulation Composite Systems) αποτελούν την πιο διαδεδομένη μορφή θερμομόνωσης εξωτερικών τοίχων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά στα κτήρια κατοικιών.

Τα πλεονεκτήματα αυτών των συστημάτων είναι πολλαπλά:

 • Μείωση ενεργειακών απαιτήσεων για θέρμανση και ψύξη
 • Ελαχιστοποίηση θερμογεφυρών και αποφυγή ανάπτυξης μικροοργανισμών
 • Δυνατότητα βελτίωσης ηχομόνωσης και πυροπροστασίας
 • Μέγιστη προστασία όψεων από κλιματικές καταπονήσεις
 • Ευελιξία στην τελική διαμόρφωση της όψης (υφή, χρωματισμός)
 • Κέρδος πολύτιμου εσωτερικού χώρου σε νέα κτήρια
 • Κατασκευή συμπαγούς εξωτερικής τοιχοποιίας και διευκόλυνση των εργασιών εσωτερικά.
 • Αύξηση της αξίας του ακινήτου σε υφιστάμενα κτήρια
 • Πλήρης έλεγχος της κατασκευής με βάση προδιαγραφές και πιστοποιήσεις

Οι πλάκες FIBRANgeo BP-ΕΤΙCS στα Σύνθετα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης – ETICS

Οι σκληρές θερμομονωτικές πλάκες πετροβάμβακα FIBRANgeo BP-ETICS έχουν ειδικά τεχνικά χαρακτηριστικά, με όλες τις απαιτούμενες Ευρωπαϊκές Τεχνικές Εγκρίσεις, ώστε να είναι κατάλληλες για τα Σύνθετα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης με λεπτά επιχρίσματα.

Τεχνική έγκριση για επιχρισμένο Σύνθετο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης.

Τα Σύνθετα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης πρέπει να φέρουν πιστοποίηση της μηχανικής και ενεργειακής συμπεριφοράς τους συνολικά, ως συνδυασμός υλικών και στρώσεων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Τεχνικής Οδηγίας ETAG 004. Πιστοποιημένο και Κοινοποιημένο Εργαστήριο της ΕΕ εκδίδει την Ευρωπαϊκή Τεχνική Έγκριση ETA (European Technical Approval) με βάση τα αποδεικτικά ποιότητας του κάθε συστατικού του Σύνθετου Συστήματος Εξωτερικής Θερμομόνωσης, καθώς και τον εργαστηριακό έλεγχο σύνθετου κατασκευαστικού δοκιμίου.

Οι σημαντικότερες ιδιότητες της δομής των θερμομονωτικών πλακών FIBRANgeo BP-ETICS

 • Ο ακινητοποιημένος αέρας μέσα στη μάζα των πλακών εξασφαλίζει χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας.
 • Οι ίνες του υλικού είναι κατάλληλα επεξεργασμένες καθιστώντας το προϊόν εξαιρετικά υδρόφοβο, ώστε να μην απορροφά νερό. Σε συνδυασμό με το χαμηλό συντελεστή αντίστασης στη διάχυση υδρατμών, επιτρέπει την άμεση εξάτμιση ακόμη και της παραμικρής υγρασίας, διατηρώντας τη θερμομονωτική ικανότητα του υλικού σταθερή, ενώ επιτρέπει τη διαπνοή του κτηριακού περιβλήματος και τον παθητικό αερισμό της κατασκευής.
 • Η χαμηλή αντίσταση ροής αέρα προσφέρει πολύ υψηλές ηχοαπορροφητικές ιδιότητες στον αερόφερτο ήχο. Ο ήχος αποσβένεται μέσα στη μάζα του υλικού καθώς μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια, καθιστώντας το σύστημα με FIBRANgeo BP-ETICS ιδιαίτερα ελκυστικό για κατασκευές σε περιοχές με έντονη κυκλοφοριακή κίνηση και γενικότερα με προβλήματα ηχορρύπανσης.
 • Η ανόργανη σύσταση του υλικού το κατατάσσει στην υψηλότερη δυνατή κατηγορία ακαυστότητας Α1 σύμφωνα με το πρότυπο EN 13501-1.
 • Συστήματα με άκαυστα μονωτικά υλικά, όπως οι πλάκες FIBRANgeo BP-ETICS, απαιτούνται σε όλα τα ψηλά κτήρια καθώς και στα κτήρια δημόσιας χρήσης όπως: Ξενοδοχεία, Κτήρια Γραφείων, Σχολεία, Νοσοκομεία, Εργοστάσια, Θέατρα και γενικότερα σε χώρους συνάθροισης.
 • Η επιφανειακή δομή του FIBRANgeo BP-ΕΤΙCS εξασφαλίζει υψηλή πρόσφυση του υλικού τόσο με τις κόλλες όσο και με τα κονιάματα επίχρισης, ενώ η συνεκτικότητα του υλικού το καθιστά ανθεκτικό σε χτυπήματα.
Για τη βέλτιστη ενεργειακή συμπεριφορά, διάρκεια ζωής και ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα, η εφαρμογή των Σύνθετων Συστημάτων Εξωτερικής Θερμομόνωσης ακολουθεί ειδικά μελετημένες κατασκευαστικές λεπτομέρειες σε κρίσιμα σημεία συναρμογής.