Πυροπροστασία

Πετροβάμβακας FIBRANgeo: Πυροπροστασία Κατασκευών

Πετροβάμβακας FIBRANgeo

Ο πετροβάμβακας FIBRANgeo είναι ένα μονωτικό υλικό που παράγεται στους 1520 °C από την τήξη και την ινοποίηση ηφαιστειακών πετρωμάτων. Προερχόμενος από τα σπλάχνα της γης και τη φωτιά, ο πετροβάμβακας FIBRANgeo είναι άκαυστο υλικό (Κατηγορία Α1 σύμφωνα με το ΕΝ 13501-1), άρα διατηρεί τις μονωτικές του ιδιότητες και σε υψηλές θερμοκρασίες, συνεισφέροντας έτσι στον περιορισμό και στην καθυστέρηση εξάπλωσης της φωτιάς, σώζοντας ζωές και προστατεύοντας τις κατασκευές και τις περιουσίες.
Είναι ακόμα ιδιαίτερα θερμομονωτικό μειώνοντας σημαντικά τις ενεργειακές απώλειες, εξαιρετικά ανθεκτικό στο χρόνο και στις καταπονήσεις από κλιματικές μεταβολές. Tαυτόχρονα είναι άριστο ηχοαπορροφητικό υλικό, μειώνοντας τον εισερχόμενο θόρυβο τουλάχιστον κατά 70% (σε περιπτώσεις θερμοπροσόψεων) και προσφέροντας γαλήνη στους χώρους του σπιτιού μας. Επιπρόσθετα, είναι το μοναδικό μονωτικό υλικό που εξασφαλίζει τη διαπνοή του δομικού στοιχείου συμβάλλοντας στη βιοκλιματική άνεση και με
ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Όλα τα προϊόντα πετροβάμβακα FIBRANgeo ικανοποιούν τις απαιτήσεις ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των Ευρωπαϊκών Προτύπων.

Δείτε τον κατάλογο με τις εφαρμογές για την πυροπροστασία εδώ

Εφαρμογές FIBRANgeo

εξωτερικη τοιχοποιία

Συστήματα Θερμοπρόσοψης

Αποτελεί την πιο συχνή κατασκευαστική λύση που μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε νέα όσο και υφιστάμενα κτίρια. Ο πετροβάμβακας αποτελεί τη μοναδική επιλογή για τη βελτίωση της συμπεριφοράς στην αντίδραση αλλά και στην αντίσταση της φωτιάς.

Η χρήση του πετροβάμβακα αποτρέπει την μετάδοση της φωτιάς, ενώ παράλληλα δεν εκλύει καπνό ούτε σωματίδια. Συνεπώς διασφαλίζει την ασφαλή έξοδο των ενοίκων από το κτίριο.

Εσ. τοιχοποιία

Εσωτερική Τοιχοποιία

Οι λύσεις με γυψοσανίδα αποτελούν τις ιδανικές κατασκευές για ξενοδοχεία ή κτίρια γραφεία όπου πρέπει να εξασφαλίζονται τόσο οι απαιτήσεις για πυροπροστασία όσο και η ηχομόνωση.

Ο πετροβάμβακας βρίσκεται στον πυρήνα της ξηράς δόμησης και ενισχύει την πυροπροστασία, ώστε να υπάρχουν πιστοποιημένα συστήματα με 30 εώς 240 λεπτά της ώρας. Η δομή του πετροβάμβακα διασφαλίζει επίσης την ηχομονωτική επάρκεια των δομικών στοιχείων.

πυραντοχες πόρτες

Πυράντοχες Πόρτες

Σύμφωνα με τον κανονισμό πυροπροστασίας το κτίριο πρέπει να έχει πόρτες με πιστοποιημένη πυραντίσταση.

Η πυραντοχή εξασφαλίζεται με την ύπαρξη πετροβάμβακα στο εσωτερικό της πόρτας καθώς και στο κούφωμα.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε πυράντοχες πόρτες από 30 εώς 90 λεπτά της ώρας.

Πυροφραγές αεραγωγών

Πυροφραγές αεραγωγών

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο η ύπαρξη κεντρικών συστημάτων θέρμανσης αλλά και αερισμού σε κτίρια του τριτογενή τομέα.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς οι αεραγωγοί αποτελούν τα πλέον επικίνδυνα σημεία για την μετάδοση της φωτιάς σε κάθε σημείο του κτιρίου.

Η μόνωση των σωληνώσεων με πετροβάμβακα καθώς και η κατασκευή πυροφραγών με πετροβάμβακα αποτρέπει την κίνηση αυτή και διασφαλίζει την ασφαλή έξοδο των ενοίκων από το κτίριο.