Αντεστραμμένο μη Βατό Δώμα

Καμία επίπεδη στέγη δεν είναι οριζόντια. Μια ελάχιστη κλίση καθώς και μια σειρά από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην κατασκευή του.

Ένας βασικός σκοπός κάθε στέγης είναι να παρέχει προστασία από τα ατμοσφαιρικά στοιχεία. Ανεξάρτητα από το αν ο χώρος από κάτω θερμαίνεται ή όχι, η οροφή πρέπει να μας προστατεύει από απώλειες θερμότητας το χειμώνα και να αποτρέπει την ανεπιθύμητη υπερθέρμανση το καλοκαίρι.

Ενώ οι ειδικοί έχουν σχεδιάσει έναν καλό αριθμό αποτελεσματικών συστημάτων επίπεδης οροφής, η ανεστραμμένη επίπεδη οροφή είναι αυτή που αποδείχθηκε η βέλτιστη λύση στέγης. Καθώς η επιφάνειά της μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς, η ανεστραμμένη επίπεδη οροφή έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτική, παρέχοντας έτσι στους επενδυτές την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής.

Τα εξαιρετικά πλεονεκτήματα του μη βατού αντεστραμμένου δώματος

Το αντεστραμμένο δώμα προσφέρει στο χρήστη ή στον επενδυτή τη δυνατότητα να αποκτά επιπλέον ωφέλιμη επιφάνεια, προσθέτοντας αξία στο κτήριο του. Η δομή του αντεστραμμένου δώματος εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην στεγανοποιητική μεμβράνη και συνεπώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην κατασκευή. Το αντεστραμμένο δώμα απαιτεί θερμομονωτικό υλικό που να διατηρεί τις ιδιότητες του ακόμα και σε περιβάλλον αυξημένης υγρασίας. Στα συστήματα αντεστραμμένων δωμάτων χρησιμοποιείται θερμομόνωση από αφρώδη εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS), η οποία με την κλειστή δομή των κυψελίδων της εξασφαλίζει τέλεια θερμική προστασία σε οποιεσδήποτε κλιματικές συνθήκες.

  1. Ανθεκτικότητα του δώματος: Η ανθεκτικότητα της κατασκευής του αντεστραμμένου δώματος εξασφαλίζεται με την χρήση στεγανοποιητικής μεμβράνης, η οποία τοποθετημένη επί της στρώσης κλίσεων κάτω από την εξηλασμένη πολυστερίνη, προστατεύεται τόσο από θερμικές και μηχανικές καταπονήσεις όσο και από την υπεριώδη ακτινοβολία.
  2. Μόνιμη θερμική προστασία: Η θερμομόνωση από αφρώδη εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS), με τη χρήση μεμβράνης διαχείρισης ομβρίων από αυτή, παραμένει πάντα στεγνή και προστατεύει το κτήριο μόνιμα από το κρύο και την ζέστη ακόμα και σε περιβάλλον αυξημένης υγρασίας.
  3. Πρόσβαση:Η εξηλασμένη πολυστερίνη είναι θερμομονωτικό υλικό με υψηλές μηχανικές αντοχές, που επιτρέπει την χρήση της επιφάνειας ως βατό δάπεδο.
  4. Απλή κατασκευή:Η κατασκευή του αντεστραμμένου δώματος πάνω από τη στεγανοποίηση γίνεται με απλή τοποθέτηση χωρίς συγκόλληση των θερμομονωτικών πλακών και λοιπών δομικών υλικών.
  5. Εύκολη συντήρηση: Η ελεύθερη εναπόθεση των υλικών επιτρέπει την εύκολη μετακίνηση και επανατοποθέτηση τους σε περίπτωση επιθυμίας ελέγχου της στεγανοποίησης
  6. Ποιότητα διαβίωσης: Τα βατά αντεστραμμένα δώματα δίνουν τη δυνατότητα εκμετάλλευσης ενός ακόμη χώρου από του ιδιοκτήτες τους.
  7. Περιβάλλον: Τα βατά αντεστραμμένα δώματα με εξηλασμένη πολυστερίνη μπορούν να γίνουν και φυτεμένα δώματα προσθέτοντας στο περιβάλλον των μεγαλουπόλεων κομμάτι από τη φύση
  8. Κόστος: Η ταχύτητα και η ευκολία κατασκευής του αντεστραμμένου δώματος, καθώς και η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των υλικών επικάλυψης, εξασφαλίζουν την οικονομικότερη δυνατή κατασκευή τόσο για τον επενδυτή, όσο και για τον κατασκευαστή.

Στηθαίο μη βατού αντεστραμμένου δώματος με XPS

Download pdf