Υψηλή ποιότητα και αειφόρος ανάπτυξη ως βασικές προτεραιότητες στην παραγωγή γυψοσανίδων

FIBRANinside: Αρένα ΟΠΑΠ
23/09/2020
Η φιλοσοφία στην επιλογή συστημάτων στεγανοποίησης
08/10/2020
FIBRANinside: Αρένα ΟΠΑΠ
23/09/2020
Η φιλοσοφία στην επιλογή συστημάτων στεγανοποίησης
08/10/2020

Υψηλή ποιότητα και αειφόρος ανάπτυξη ως βασικές προτεραιότητες στην παραγωγή γυψοσανίδων

Υψηλή ποιότητα και αειφόρος ανάπτυξη ως βασικές προτεραιότητες στην παραγωγή γυψοσανίδων.

Η φροντίδα του περιβάλλοντος και η παραγωγή πράσινων προϊόντων αποτελούν όλο και πιο σημαντικά θέματα στον κατασκευαστικό τομέα. Σήμερα μιλάμε με την διπλωματούχο μηχανικό Emilia Petkova – Product manager στην Technogips Pro και μέλος της εταιρίας από το 2013, για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την γυψοσανίδα και τον ρόλο της στην αειφόρο δόμηση.

Πως καθορίζεται η συμβολή των γυψοσανίδων στην σύγχρονη αειφόρο δόμηση?

Η τάση στην επιλογή δομικών υλικών είναι να έχουν το χαμηλότερο δυνατό αποτύπωμα άνθρακα – που παράγεται με τους λιγότερους δυνατούς πόρους, ελαφρύ , πολύ-λειτουργικό, εύκολο στην εγκατάσταση και την απεγκατάσταση καθώς και ανακυκλώσιμο. Οι γυψοσανίδες ανταποκρίνονται σε όλες αυτές τις προσδοκίες σε αντίθεση με τα παραδοσιακά υλικά δόμησης. .

Πως αντιμετωπίζει η TechnogipsPro τις προκλήσεις στην παραγωγή βιώσιμων γυψοσανίδων?

Είμαστε δεσμευμένοι με μια οικολογική προσέγγιση. Η γυψοσανίδα μας είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικές πρώτες ύλες και μπορεί να ανακυκλωθεί στο 100% άπειρες φορές.
Απόδειξη αυτού είναι η χρήση πιστοποιημένου χαρτιού FSC που προέρχεται από αειφόρα διαχειριζόμενα δάση, καθώς και η μοναδική ιδιότητα της γύψου , η οποία επιτρέπει την ανακύκλωση στο 100% και επαναχρησιμοποίηση στην παραγωγή. Τέλος ακολουθούμε αυστηρά τις αρχές της βιομηχανικής οικολογίας, της διαχείρισης ενέργειας και νερού καθώς και της παραγωγής χωρίς απόβλητα.

Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο όραμα της εταιρίας στην ανάπτυξη των προϊόντων?

Η συνεχής βελτίωση της προϊοντικής γκάμας της Technogips Pro αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα για εμάς. Δεν σταματάμε να εισάγουμε νέες τεχνολογίες για την παραγωγή καινοτόμων και υψηλής ποιότητας προϊόντων για ένα ακόμα πιο υγιές, ασφαλέστερο και άνετο περιβάλλον διαβίωσης με μακροχρόνια φροντίδα για την φύση. Πιστεύουμε πως η γυψοσανίδα αποτελεί το μέλλον της φιλικής προς το περιβάλλον κατασκευής.