Πως να διαμορφώσετε μια καμάρα από υλικά ξηράς δόμησης

Συστήματα Στεγανοποίησης /Αποσυμπίεσης / Διαπνοής FIBRAN Ultralight
24/08/2020
Θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων & χώρων
Θερμομόνωση Εξωτερικών Τοίχων
04/09/2020
Συστήματα Στεγανοποίησης /Αποσυμπίεσης / Διαπνοής FIBRAN Ultralight
24/08/2020
Θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων & χώρων
Θερμομόνωση Εξωτερικών Τοίχων
04/09/2020

Πως να διαμορφώσετε μια καμάρα από υλικά ξηράς δόμησης

Στο παρακάτω βίντεο θα σας παρουσιάσουμε πως να διαμορφώσετε εύκολα και γρήγορα μια καμάρα στο άνοιγμα μιας πόρτας.

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι τα εξής:

-Πριν από τον σχηματισμό του τόξου, θα πρέπει να έχουμε διαμορφώσει τον μεταλλικό σκελετό και να έχουμε τοποθετήσει την μια πλευρά της γυψοσανίδας.

-Στην πίσω πλευρά της τοποθετημένης γυψοσανίδας με ένα μολύβι θα ξεκινήσουμε τον σχηματισμό της επιθυμητής αψίδας. Μετράμε το άνοιγμα της πόρτας – στην περίπτωση μας είναι 100cm. Σημειώνουμε το κέντρο της απόστασης (50cm). Με το μολύβι σχεδιάζουμε στο κέντρο έναν κατακόρυφο άξονα όπου πάνω σε αυτόν θα σημειώσουμε το κέντρο της ακτίνας, σε απόσταση μισή από το συνολικό άνοιγμα της πόρτας συν 5cm ακόμα. Στο σημείο εκείνο θα βιδώσουμε μια βίδα και με την βοήθεια ενός νήματος και του μολυβιού θα σκιαγραφήσουμε την καμάρα που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

-Στην συνέχεια θα κόψουμε την γυψοσανίδα σύμφωνα με το περίγραμμα που έχουμε φτιάξει.

-Για να προχωρήσουμε θα χρειαστεί να κόψουμε ένα Premium Profile Στρωτήρα UW σε μήκος ίσο με π*r ( στην περίπτωση μας είναι 157cm). Για να μπορέσουμε να έχουμε από το προφίλ την απαραίτητη καμπυλότητα, ώστε να τοποθετηθεί κατά μήκος της τροχιάς της καμάρας,  θα πρέπει να κόψουμε  τις πλευρές του ανά 5cm με ένα ψαλίδι λαμαρίνας.

-Προχωράμε τοποθετώντας τις γυψοσανίδες και από την άλλη πλευρά και τις κόβουμε ξανά στο σχήμα της αψίδας με ένα πριόνι.

-Στο πίσω μέρος από μια λωρίδα γυψοσανίδας, με πλάτος ίσο με το πάχος του τοίχου , θα πρέπει να κόψουμε τομές κάθε 5 cm . Τοποθετούμε την λωρίδα στο καμπύλο μέρος του ανοίγματος. Θα εφαρμόσουμε επίσης λωρίδες γυψοσανίδας στο κατακόρυφο τμήμα της πόρτας (δεν θα χρειαστούν τομές). Τα βιδώνουμε με βίδες.

-Η καμάρα είναι έτοιμη και μπορούμε να προχωρήσουμε στην αρμολόγηση και το φινίρισμα της τοιχοποιίας.

Δείτε το βίντεο