Λάζαρος Διαμαντίδης 1952-2019

Webinar: Ινώδη μονωτικά υλικά- Ορυκτοβάμβακες – Υλικά και συγκρίσεις ιδιοτήτων
08/05/2020
Η διαχείριση της υγρασίας στα κτήρια
06/08/2020
Webinar: Ινώδη μονωτικά υλικά- Ορυκτοβάμβακες – Υλικά και συγκρίσεις ιδιοτήτων
08/05/2020
Η διαχείριση της υγρασίας στα κτήρια
06/08/2020
Λάζαρος Διαμαντίδης

Ένα χρόνο μετά…

Ο Λάζαρος Διαμαντίδης, πολιτικός μηχανικός και αντιπρόεδρος της FIBRAN, υπήρξε άξιο μέλος της από την ίδρυσή της. Γεννημένος στις 8 Απριλίου του 52, γέννημα θρέμμα Τουμπιώτης, από παιδάκι φαινόταν ανήσυχος, με βλέμμα σπινθηροβόλο.  Έδειξε από τα σχολικά του χρόνια στη Μαλακοπή την έφεσή του στη χειροτεχνία και τις κατασκευές.  Η παιδική φαντασία που οδηγούσε τα χέρια του και η αγάπη του για τα μαθηματικά, τη φυσική και τη χημεία, στην εφηβεία,  χάραξαν το δρόμο της πορείας που θα ακολουθούσε.

Το 1975 αποφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. εκπληρώνοντας το όνειρό του να “παντρέψει” την αγάπη του για τα γράμματα & την ακαδημία με τον έρωτα για το σχέδιο, τη μελέτη και το εργοτάξιο. Εξαιρετικός μηχανικός, ακούραστος “μύστης” της κατασκευής και δάσκαλος για όλους μας.

Το 1978 γνωρίστηκε με το συνοδοιπόρο του στη ζωή και στη FIBRAN, τον αείμνηστο ιδρυτή και πρόεδρό μας, Δημήτρη Αναστασιάδη.  Αυτή η σχέση θεμελίωσε μια κοινή πορεία αγάπης, αμοιβαίου σεβασμού, κοινών ονείρων. Από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα έδειξε τις αρετές της προσωπικότητάς του, τη μεθοδικότητά του, την έμφαση στη λεπτομέρεια, το ασίγαστο πάθος του για τη δουλειά.

Από τα κατασκευαστικά έργα του Δημήτρη Αναστασιάδη στον Αραβικό Κόλπο, την επιμέλεια των σημαντικών έργων υποδομής και κτιρίων συμβόλων σε μια Ελλάδα που “χτιζόταν” τις δεκαετίες 80 & 90 μέχρι τη διαμόρφωση των γραμμών παραγωγής των εργοστασίων της FIBRAN στην Ελλάδα & την Ευρώπη και την κατασκευή της “Αλκμήνης” στην Τερπνή, ο Λάζαρος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του.

Διακρίθηκε για το απαράμιλλο ήθος του, την ανεξάντλητη ενέργεια και την αφοσίωσή του για τη βελτίωση της ποιότητας κατασκευής στη χώρα μας και την επίτευξη των στόχων της FIBRAN.  Μεγαλύτερη προίκα του τα σχέδια, τα οποία περιεργαζόταν & διαρκώς βελτίωνε και η εξαιρετική οικογένεια που έφτιαξε με τη σύντροφό της ζωής του Ελένη.

Θα είναι πάντα στις καρδιές όλων μας…

Δείτε το βίντεο εδώ