Θερμομονωτικά υλικά
11/01/2019
Η FIBRAN Στην Έκθεση ΕΕΤΕΜ Ζακύνθου
04/02/2019
Θερμομονωτικά υλικά
11/01/2019
Η FIBRAN Στην Έκθεση ΕΕΤΕΜ Ζακύνθου
04/02/2019

Η Χρηση της Εξηλασμένης Πολυστερίνης στα ΣΣΕΘ

Η κατασκευή Σύνθετα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης (ΣΣΕΘ) στο κτιριακό περίβλημα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 στη Γερμανία, αποτελεί σήμερα μια από τις βασικές τεχνικές λύσεις μόνωσης σε όλη την Ευρώπη. Παρόλο που την ίδια εποχή είχε ξεκινήσει και η παραγωγή θερμομονωτικών υλικών Εξηλασμένης Πολυστερίνης, εντούτοις τα μονωτικά που χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό ήταν κατά κύριο λόγο άλλα αφρώδη μονωτικά.

Αίτια της επικράτησης άλλων αφρωδών μονωτικών υλικών αποτέλεσε το γεγονός ότι οι παραγωγοί Εξηλασμένης Πολυστερίνης δεν είχαν τεχνολογικά τη δυνατότητα να παράγουν μεγάλα πάχη ώστε να καλύπτουν τους ιδιαίτερα απαιτητικούς Ευρωπαϊκούς κανονισμούς θερμομόνωσης. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να περιοριστεί η χρήση Εξηλασμένης Πολυστερίνης σε μικρά πάχη και μόνο στα δύσκολα σημεία της ζώνης περιμετρικά του κτηρίου που βρίσκονται σε επαφή με το έδαφος λόγω εξαιρετικής αντοχής της Εξηλασμένης Πολυστερίνης στην υγρασία και τα χτυπήματα.

Τα τελευταία χρόνια όμως, με την εξέλιξη της τεχνολογίας οι παραγωγοί Εξηλασμένης Πολυστερίνης, έφτασαν τα πάχη στα 22 cm γεγονός που οδήγησε πολλές Ευρωπαϊκές εταιρίες στη πιστοποίηση  νέων καινοτόμων συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης με Εξηλασμένη Πολυστερίνη, αποτελώντας αδιαμφισβήτητα το μέλλον στα ΣΣΕΘ.