Υψηλή ποιότητα και αειφόρος ανάπτυξη ως βασικές προτεραιότητες στην παραγωγή γυψοσανίδων
01/10/2020
Πρωτοποριακές λύσεις προϊόντων για ηχομόνωση
01/11/2020
Υψηλή ποιότητα και αειφόρος ανάπτυξη ως βασικές προτεραιότητες στην παραγωγή γυψοσανίδων
01/10/2020
Πρωτοποριακές λύσεις προϊόντων για ηχομόνωση
01/11/2020

Η στεγανοποίηση αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εργασίες που πραγματοποιούνται παράλληλα με την θερμομόνωση. Στον τομέα αυτό προσφέρονται πλήθος υλικών με κυριότερα τις ασφαλτικές και τις θερμοπλαστικές μεμβράνες που αποτελούν την βασική επιλογή για τις προδιαγραφές των μεγάλων έργων από τα σημαντικότερα μελετητικά γραφεία της Ευρώπης.

Ειδικότερα οι ασφαλτικές μεμβράνες εδώ και πάνω από 50 χρόνια είναι ένα από τα πλέον αξιόπιστα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό. Στο πέρασμα των ετών η εμπειρία που αποκτήθηκε από τους παραγωγούς ασφαλτικών μεμβρανών είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη νέων πιο τεχνολογικών υλικών και συστημάτων που επιλύανε τα κατασκευαστικά θέματα που προκύπτανε, όπως για παράδειγμα η ανθεκτικότητα σε διαφορετικά περιβάλλοντα, με διαφορετικές μηχανικές αντοχές, η διαχείριση του υγρομετρικού φορτίου, η συγκόλληση σε ευπαθή θερμομονωτικά υλικά χωρίς φλόγιστρο, κ.α.

Όλα αυτά τα χρόνια, η FIBRAN ως παραγωγός θερμομονωτικών υλικών και υλικών ξηράς δόμησης, αλλά παράλληλα και ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες εισαγωγής δομικών υλικών που σκοπό είχε την συστημική αντιμετώπιση των κατασκευαστικών αναγκών, φρόντισε και συνεχίζει να προσφέρει στον Ελληνικό κατασκευαστικό κλάδο ότι πιο σύγχρονο και τεχνολογικά καινοτόμο υπάρχει στον τομέα των ασφαλτικών μεμβρανών. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα η FIBRAN συνεργάζεται με μια από τις ιστορικότερες εταιρίες παραγωγής ασφαλτικών μεμβρανών την Nord Bitumi.

Οι ασφαλτικές μεμβράνες της Nord Bitumi με ιστορία 50 ετών καλύπτουν απαιτήσεις για κάθε τύπο έργου, από μια απλή ταράτσα ως την στεγανοποίηση καταστρωμάτων γεφυρών οδοποιίας, από την στεγανοποίηση υπογείων και ψυκτικών θαλάμων ως την απευθείας αυτοκόλλητη τοποθέτηση επί θερμομονωτικών πλακών, με ασφαλτικές μεμβράνες SBS αντοχής στις χαμηλές θερμοκρασίες της Β. Ευρώπης και μεμβράνες APP ειδικά σχεδιασμένες για αντοχή στον ηλιασμό της Ν. Ευρώπης, με συστήματα φραγής υδρατμών αλλά και πλήρως διαπνέοντα συστήματα με μεμβράνες διάχυσης υδρατμών.

Η Nord Bitumi εκπληρώνει πλήρως τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η FIBRAN στην επιλογή υλικών και συστημάτων και της φιλοσοφίας της FIBRAN ότι: μια «καλή στεγανοποίηση» είναι και μια «καλή θερμομόνωση» και το αντίστροφο, αφού κακές επιλογές στη διαχείριση της υγρασίας έχουν επιπτώσεις στη θερμομόνωση, όπως και η κακή θερμομόνωση μπορεί να έχει επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής της στεγανοποίησης.