WeKnowHow_1142x405

Η Ενεργειακή Ασπίδα της FIBRAN

Η FIBRAN ενσαρκώνει το όραμα του ιδρυτή της, Δημήτρη Αναστασιάδη, ο οποίος με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, το 1974, ξεκίνησε το ταξίδι για τη δημιουργία μιας αληθινά παγκόσμιας ελληνικής βιομηχανίας.

H FIBRAN αναγνωρίζεται σήμερα ως μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές εταιρείες με υψηλή τεχνογνωσία στην επίλυση σύνθετων κατασκευαστικών προβλημάτων όπως της ηχομόνωσης και ακουστικής, της πυροπροστασίας, της αντισεισμικής θωράκισης κ.α. και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός μονωτικών υλικών, όπως η εξηλασμένη πολυστερίνη και ο πετροβάμβακας, στη χώρα μας, και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

Με 9 εργοστάσια σε Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Τσεχία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία και εμπορική παρουσία και στις 5 ηπείρους, η FIBRAN υπογράφει καθημερινά με τα συστήματά της καθημερινά δεκάδες χιλιάδες κατασκευαστικά έργα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Μόνωση στην Καρδιά της Κατασκευής 

H μόνωση βρίσκεται στην καρδιά ενός κτιρίου καθώς προστατεύει τον χρήστη από την κλιματική αλλαγή, τη φωτιά, τον θόρυβο, τη ρύπανση. 
Η FIBRAN είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες του κόσμου που παράγουν όλα τα μονωτικά υλικά και προϊόντα ξηράς δόμησης.

H FIBRAN είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός εξηλασμένης πολυστερίνης στην Ευρώπη. Τα προϊόντα FIBRANxps είναι σκληρές και αδιάβροχες θερμομονωτικές πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης. Χαρακτηρίζονται από την υψηλή και διαρκή καθόλη τη διάρκεια ζωής της εφαρμογής θερμομονωτική ικανότητα, τη μηδαμινή υδατοαπορροφητικότητα, την υψηλή αντοχή σε συμπίεση και βάρη και τη σταθερότητα των διαστάσεών τους.
Ο πετροβάμβακας FIBRANgeo αποτελεί το κορυφαίο μονωτικό υλικό που συνδυάζει την υψηλή ενεργειακή θερμομονωτική απόδοση με την απαράμιλλη πυροπροστασία και ηχομονωτική & ηχοαπορροφητική ικανότητα. Επιπλέον, διακρίνεται για την δημοφιλία του σε κτίρια βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, σε πράσινα κτίρια μηδενικού ή ελάχιστου περιβαλλοντικού αποτυπώματος και λόγω των υψηλών μηχανικών αντοχών του χάρη στην πυκνότητα της μάζας και τη διασταλτική σταθερότητά του.
H FIBRAN παρέχει ολοκληρωμένα πιστοποιημένα συστήματα λύσεων ξηράς δόμησης συνδυάζοντας άριστα μονωτικά προϊόντα με εξαιρετικής ποιότητας γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες, μεταλλικά προφίλ και λοιπά υλικά. Πλέον ο μελετητής και ο κατασκευαστής έχουν στα χέρια τους αναρίθμητες επιλογές πάχους, ανθεκτικότητας, ελαστικότητας, βαρών για την τοιχοποιία και τις οροφές για κάθε τύπο κατασκευής όπως ξενοδοχεία, σχολεία, νοσοκομεία, παραγωγικές μονάδες κ.α. Επιπλέον, οι λύσεις ξηράς δόμησης με πετροβάμβακα FIBRANgeo αποδίδουν εξαιρετικές επιδόσεις σε ηχομονωτική επάρκεια, πυροπροστασία και θερμομόνωση.
Η FIBRAN διαθέτει μία μονάδα παραγωγής προϊόντων διογκωμένης πολυστερίνης με ικανοποιητικά αποτελέσματα θερμομονωτικής απόδοσης. Το εύρος των προϊόντων επιτρέπει την αξιοποίησή τους σε πλήθος εφαρμογών όπως στην τοιχοποιία, δάπεδα και επίπεδα δώματα. Επιπλέον, το εργοστάσιο παραγωγής του ομίλου στα Βαλκάνια παράγει γραφιτούχες πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης νέας τεχνολογίας που αξιοποιούνται σε θερμοπροσόψεις.

Έχουμε τις Λύσεις!

H FIBRAN αναγνωρίζεται σήμερα ως μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές εταιρείες με υψηλή τεχνογνωσία στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων κτιριακής παθολογίας και είναι o μεγαλύτερος παραγωγός μονωτικών υλικών, όπως η εξηλασμένη πολυστερίνη και ο πετροβάμβακας στη χώρα μας και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

Κάθε έργο είναι αποτέλεσμα επιλογών που αφορούν τα υλικά, την αρχιτεκτονική μελέτη, τα κατασκευαστικά στοιχεία και τις τεχνικές προδιαγραφές.

Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή λύσεων με την Ενεργειακή Ασπίδα της FIBRAN προστατεύει την κατασκευή διασφαλίζοντας υψηλή απόδοση στον επενδυτή και διευκολύνοντας την εργασία του μελετητή και του κατασκευαστή. H μόνωση βρίσκεται στην καρδιά ενός κτιρίου καθώς προστατεύει τον χρήστη από την κλιματική αλλαγή, τη φωτιά, τον θόρυβο, τη ρύπανση.

H FIBRAN διαθέτει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις για:

Εξωτερική θερμομόνωση

Εξωτερική Θερμομόνωση

με εξηλασμένη πολυστερίνη FIBRANxps και πετροβάμβακα FIBRANgeo
Η Ενεργειακή Ασπίδα της FIBRAN

Δώμα

με εξηλασμένη πολυστερίνη FIBRANxps, πετροβάμβακα FIBRANgeo και μεμβράνες FIBRANskin
keramoskepi-fibranGRskin

Κεραμοσκεπή

με εξηλασμένη πολυστερίνη FIBRANxps, πετροβάμβακα FIBRANgeo και μεμβράνες FIBRANskin