ETICS- Σύνθετα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης
28/06/2021
Εφαρμογή εξωτερικής θερμοπρόσοψης από τη σκοπιά της πυροπροστασίας
08/09/2021
ETICS- Σύνθετα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης
28/06/2021
Εφαρμογή εξωτερικής θερμοπρόσοψης από τη σκοπιά της πυροπροστασίας
08/09/2021
Τα παλαιά κτίρια της πόλης έχουν ειδικές απαιτήσεις

Μια πρόσοψη δεν αρκεί μόνο να είναι ενδιαφέρουσα, εντυπωσιακή και να ελκύει τα βλέμματα, αλλά θα πρέπει να παρέχει την απαιτούμενη θερμική μόνωση και ασφάλεια.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις στο μέλλον θα πρέπει τα θερμαινόμενα κτίρια να κτίζονται σύμφωνα με τα πρότυπα των κτιρίων χαμηλής ή ακόμα και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης. Γι’ αυτό άμεσα θα πρέπει να φροντίσουμε για τα παλαιότερα, ενεργειακά πιο κοστοβόρα κτίρια. Την οροφή τέτοιων κτιρίων μπορούμε να τη βελτιώσουμε εύκολα εξωτερικά. Το ίδιο δεν ισχύει όμως με τις όψεις. Οι βελτιώσεις στις όψεις παρουσιάζουν ορισμένες δυσκολίες, καθώς η όψη περιλαμβάνει πολλά ανοίγματα, μπαλκόνια, και συχνά ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Σε περίπτωση αδυναμίας κατασκευής εξωτερικής θερμομόνωσης η επέμβαση ενεργειακής αναβάθμισης του τοίχου μπορεί να γίνει από την εσωτερική πλευρά με πετροβάμβακα και συστήματα ξηράς δόμησης. Παράλληλα όμως με την ενεργειακή αναβάθμιση των όψεων ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δίνεται στη βελτίωση της ασφάλειας των παλαιών κτηρίων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Με τις πλάκες FIBRANgeo BP-ETICS στα σύνθετα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης δεν αναβαθμίζουμε απλά την ενεργητική αποδοτικότητα των παλαιών κτιρίων αλλά έχουμε συνολικά

έξι οφέλη. Για τη βέλτιστη ενεργειακή συμπεριφορά, διάρκεια ζωής και ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα, η εφαρμογή των Σύνθετων Συστημάτων Εξωτερικής Θερμομόνωσης ακολουθεί ειδικά μελετημένες κατασκευαστικές λεπτομέρειες σε κρίσιμα σημεία συναρμογής.