Γνωρίζουμε και την ασφάλεια & προστασία της υγείας εργαζομένων μας μέσα|έξω
09/06/2022
«Διπλό Βέλτιστό»: Η ιδανική επιλογή αντεστραμμένης μόνωσης στο δώμα
31/08/2022
Γνωρίζουμε και την ασφάλεια & προστασία της υγείας εργαζομένων μας μέσα|έξω
09/06/2022
«Διπλό Βέλτιστό»: Η ιδανική επιλογή αντεστραμμένης μόνωσης στο δώμα
31/08/2022

“Κάνε ό,τι θέλεις σε χρόνο ρεκόρ” με λύσεις ξηράς δόμησης ανώτερης Tecnoλογίας

Οι πλάκες από ινοπλισμένο γύψο για εσωτερικούς χώρους FIBRANgyps TECNO και TECNO H (υδροαπωθητικές) παράγονται στο εργοστάσιο της FIBRAN στην Ιταλία και είναι η απάντηση της FIBRAN στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς. Μια κατασκευαστική λύση που συνδυάζει το σεβασμό για το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων με τις υψηλότερες τεχνικές επιδόσεις σε συστήματα ξηράς δόμησης.

FIBRANgyps TECNO: Το Σύστημα

Το σύστημα FIBRANgyps TECNO αποτελεί μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση αντί των παραδοσιακών κατασκευαστικών τεχνικών για τη μελέτη και την κατασκευή εσωτερικών χώρων. Για τη δημιουργία τοίχων, επενδύσεων και ψευδοροφών , το μόνο που χρειάζεστε είναι:

  • πλάκες ινοπλισμένου γύψου FIBRANgyps TECNO ή/και FIBRANgyps TECNO H (ανθυγρές πλάκες)
  • οδηγούς
  • αυτοκόλλητη ταινία μίας όψης
  • κόλλες – επιχρίσματα FIBRANgyps FT3 και FIBRANgyps FT3 H (ένα μόνο προϊόν που συνδυάζει την αποτελεσματικότητα της κόλλας και την εργασιμότητα του επιχρίσματος τελειώματος)

Το FIBRANgyps TECNO είναι 100% φυσικό προϊόν και κατηγορίας Α+ όσον αφορά τις εκπομπές VOC. Το σύστημα διαθέτει πιστοποίηση ETA για όλα τα στοιχεία του και έχει υποβληθεί επιτυχώς στις ακόλουθες δοκιμές: κρουστική αντοχή με σφαίρα 0,5 και 1 kg αντοχή σε έκκεντρα κατακόρυφα φορτία.  Οι πλάκες FIBRANgyps TECNO και FIBRANgyps TECNO H είναι άκαυστες κατηγορίας αντίδρασης στη φωτιά A1, όπως και οι κόλλες – επιχρίσματα FIBRANgyps FT3 και FIBRANgyps FT3 H που είναι αναγκαίες για την τοποθέτησή τους, έτσι ώστε να κατατάσσεται στην κατηγορία A1 ως σύστημα. Αναλόγως με την επιλεγμένη διαστρωμάτωση, οι πλάκες FIBRANgyps TECNO μπορούν να φτάσουν έως τις 4 ώρες αντοχής σε πυρκαγιά (EI 240).

Επίσης, οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε εξειδικευμένα εργαστήρια κατέδειξαν σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά την ακουστική απόδοση.

FIBRANgyps TECNO: Πεδία Κατασκευαστικών Εφαρμογών 

  • Πλάκες από ινοπλισμένο γύψο FIBRANgyps TECNO και FIBRANgyps TECNO Η
  • Πλάκες από ινοπλισμένο γυψό με σύνδεση αρσενικού-θηλυκού

Οι κατασκευαστικές λύσεις με πλάκες FIBRANgyps TECNO και FIBRANgyps TECNO H είναι ιδανικές για κατασκευαστικές παρεμβάσεις σε νοσοκομεία, σε χώρους με υψηλή προσέλευση, όπως σχολεία και εμπορικά κέντρα και όπου απαιτείται αισθητική ποιότητα, άνεση και υψηλές μηχανικές επιδόσεις. Οι πλάκες FIBRANgyps TECNO και FIBRANgyps TECNO H (μεγέθη 1200*600/700 και βάρος 20/21 kg ανά πλάκα) είναι εύχρηστες και μεταφέρονται εύκολα ακόμη και από ένα μόνο άτομο. Το χαρακτηριστικό που καθιστά μοναδικό και ιδιαίτερο το σύστημα είναι το σχήμα των πλακών από ινοπλισμένο γύψο. Τα άκρα τους δεν είναι εκλεπτυσμένα, αλλά χαρακτηρίζονται από σύνδεση αρσενικού/θηλυκού και στις τέσσερις πλευρές. Αυτό το μορφολογικό χαρακτηριστικό επιτρέπει:

  1. την ελαχιστοποίηση του χρόνου τοποθέτησης (καθώς δεν απαιτείται οπλισμός του αρμού)
  2. καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα (απόλυτα ομαλή επιφάνεια)
  3. μεγαλύτερη αντοχή του τοιχώματος, της επένδυσης ή της ψευδοροφής

FIBRANgyps TECNO: H Τοποθέτηση

Το FIBRANgyps TECNO είναι ένα σύστημα απλό στο σχεδιασμό και στην τοποθέτηση. Η τοποθέτηση των πλακών FIBRANgyps TECNO ακολουθεί την τεχνική του παραπετάσματος, δηλαδή με κλιμακωτούς αρμούς με κόλλα-επίχρισμα FIBRANgyps FT3 και FIBRANgyps FT3 H που απλώνεται σε άφθονη ποσότητα προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια και για την αρμολόγηση και την κάλυψη της κεφαλής των κοχλιών. Για την τοποθέτηση τοιχώματος ή επένδυσης συνιστάται η χρήση των πλακών FIBRANgyps TECNO H για την πρώτη σειρά, με αφαίρεση του αρσενικού συνδέσμου στο διάμηκες άκρο της πλάκας, έτσι ώστε να είναι δυνατή η σωστή επαφή με το προφίλ έναρξης «L». Στο σημείο αυτό, οι πλάκες πρέπει να ασφαλίσουν στον σκελετό με τους ίδιους κοχλίες που χρησιμοποιούνται για τη γυψοσανίδα, αφού στερεωθούν πρώτα στο κέντρο και στη συνέχεια σε απόσταση 5 cm από το κάτω άκρο.

Η πλευρά της πλάκας με τον θηλυκό σύνδεσμο θα είναι στραμμένη προς τα πάνω έτσι ώστε, μετά την εφαρμογή της κόλλας – επιχρίσματος FIBRANgyps FT3 ή FIBRANgyps FT3H, να επιτρέπεται η συναρμογή με τον αρσενικό σύνδεσμο της κοινής πλάκας που θα σχηματίσει τη δεύτερη σειρά κ.ο.κ. Μετά την ολοκλήρωση του τοιχώματος, ακολουθεί η φάση του τελειώματος με επίχρισμα – κόλλα FIBRANgyps FT3 ή FIBRANgyps FT3H. Πρόκειται για ένα προϊόν μελετημένο για να διευκολύνει την εργασία στο εργοτάξιο, το οποίο συνδυάζει την αποτελεσματικότητα της κόλλας με την εργασιμότητα του επιχρίσματος σε ένα μόνο προϊόν. Μετά την ολοκλήρωση, μπορεί να ακολουθήσει η βαφή ή η τοποθέτηση πλακιδίων. Για ιδιαίτερα υγρό περιβάλλον, συνιστάται η χρήση μόνο πλακών FIBRANgyps TECNO H (ανθεκτικών στην υγρασία και στο σχηματισμό μούχλας). Τα χαρακτηριστικά και οι μέθοδοι συναρμολόγησης είναι τα ίδια με την κοινή έκδοση, αλλά με πολύ χαμηλότερη τιμή απορρόφησης νερού σε 24 ώρες, ήτοι W = 2,6%.